Gjøremål

Det tar bare et minutt å fylle ut dette. Feltene Kategori og lokalitet har automatisk fylling. Jeg bruker TAG til å vise hvilke oppgaver jeg har begynt å jobbe med, men har ikke blitt fullført ennå. Hvis jeg for eksempel har skrevet til et rettshus for et ekteskapsregister, vil jeg merke den oppgaven slik at jeg vet at jeg venter på noe. Untagged oppgaver er de som jeg planlegger å gjøre i fremtiden, men jeg har ikke startet på ennå. Den Fold3 oppgaven jeg åpnet og lukket på samme dag slik at jeg ikke trenger å bekymre deg om koden, og jeg fikk heller ikke angi en påminnelse dato. Normalt legger jeg inn påminnelsesdatoer. Hvor langt i fremtiden legger jeg påminnelsen avhenger helt av hva oppgaven er.

Dette er et eksempel på et negativt søk. Nå har jeg en rekord som jeg søkte i databasen og da jeg søkte på den. På grunn av filtrering (som jeg vil snakke om lenger nede) hvis jeg noen gang vil se på hva jeg har gjort for å finne noen militære poster for James, kan jeg filtrere sin liste for å vise meg bare kategorien Militærregistrering. Jeg kan se alle positive og negative søkene jeg har gjort, samt eventuelle søk jeg har skrevet inn som jeg fortsatt har tenkt å gjøre.

Hvis jeg hadde funnet en rekord for James, ville jeg ha sagt det, og jeg ville ha vedlagt en fullstendig kildehenvisning. Hvis jeg hadde et arkivsystem (papir eller elektronisk) som jeg ønsket å krysse referanse til, kunne jeg skrive inn et fil ID-nummer slik at jeg kunne finne hvor dokumentet er fysisk plassert. 

Du merker at jeg har tatt med lagringsinformasjonen. For et lager som Fold3 er dette ikke så kritisk, men hvis dette var et rettshus, ville jeg definitivt ha fullstendig kontaktinformasjon, inkludert fysiske og adresser, telefonnummer, faks, e-post, URL etc. Det finnes også en notatfane hvor du kan ta opp ting som hvor mye dokumentene koster å kopiere, må du inkludere en selv adressert, stemplet konvolutt, vil de ta e-postforespørsler etc. Dette er veldig praktisk informasjon. Du trenger bare å legge inn et lager en gang. Du kan da bare velge det fra en nedtrekksliste. Selv med nettsteder som Fold3 vil jeg legge til depotet fordi jeg kan bruke filtrerings- / sorteringsfunksjonen for å finne alle oppgavene jeg trenger å gjøre på Fold3 så jeg savner ikke noe.

Så hva er fordelene ved å ta deg tid til å gjøre dette for hvert enkelt søk jeg utfører på hver enkelt person og sørger for at jeg fyller hvert enkelt felt? Filtrering. Oppgavelistenes filtreringsevne er et flott forskningsverktøy. 

1 – Du kan søke etter søkeord hvis du har listen din sortert etter oppgavenavn (sorteringen vises på neste skjermbilde).

2 – Du kan se All To-Dos, Individual To-Dos eller General To-Dos (de generelle er ikke knyttet til et bestemt individ).

3 – Dette er hvor du vil se bare din filtrerte liste basert på alternativene du velger nedenfor.

4 – Du kan velge å se alle kategorier eller en bestemt kategori (for eksempel Military Record som James hadde). Du får en rullegardinliste.

5 – Du kan velge alle steder eller en bestemt. Du får en rullegardinliste.

6 – Du kan bare se på dine åpne oppgaver hvis du ønsker det. Slik har jeg vanligvis min filtrert, men jeg kan se på de lukkede når som helst jeg vil.

7 – Jeg utpeker mine oppgaver etter type slik at jeg kan bruke dette filteret.

8 – Jeg forklarte allerede hvordan jeg brukte Tag-funksjonen, men du kan bruke den som du ønsker.

9 – Jeg setter prioritert på oppgavene mine fordi det er noen oppgaver som er definitivt mer presserende enn andre, og det gir meg et annet filteralternativ.

10 – Hvis du markerer en oppgave i listen, kan du deretter gå direkte til den personen. Valentins oppgave er høydepunkt, men jeg rullet ned litt i oppgavelisten for skjermbildet, slik at du ikke kan se det.

Etter at du har endret filtrene til det du ønsker, klikker du på Bruk filter, og listen i vinduet blir deretter filtrert til dine preferanser.

Her er kategorien Sorter.

Sorteringsfanen legger oppgavene dine i en bestemt rekkefølge. Jeg vil kanskje sortere med kategorien først slik at jeg kan se alle de militære postoppføringene sammen, eller jeg kan sortere med åpningsdato først slik at jeg kan se oppgavene i datoordre og jeg kan først arbeide med de eldste. Du har tre nivåer av sortering. Når du har valgt dine valg, må du klikke på Bruk. 

Noen andre ting du trenger å vite. Du kan kopiere og lime inn koder, og det er et To-Do-utklippstavle akkurat som det er for hendelser. Hvis du vet hvordan du gjør dette med hendelser, fungerer det på samme måte med To-Dos. Bare se etter de samme ikonene du er vant til å bruke.

Du kan skrive ut To-Do List Reports som er veldig nyttig. Hvis du for eksempel filtrerer etter et bestemt lager, kan du skrive ut bare de oppgavene for det aktuelle arkivet. Jeg gjør dette hele tiden. Jeg går til flere genealogiske og universitetsbiblioteker i området, så vel som Georgia State Archives. Det er mange alternativer på rapportmenyen, slik at du får en utskrift av akkurat det du vil se. Det er enda et alternativ å inkludere et tomt område for notater for hver oppgave. 

I Research Guidance, hvis du klikker på Plan til søk-knappen, blir en oppgaveoppgave automatisk opprettet for deg, og den vil inkludere all oppbevaringsinformasjon. Dette er en stor timesaver. Alt du trenger å gjøre er å gå inn og legge til noen notater i oppgavebeskrivelsen og endre eventuelle innstillinger du vil endre (prioritet for eksempel).

Legacy’s gjøremåø liste er et utmerket forskningskalender / logg.