6 Søke Alternativer

 

Søker og flere søk. Visste du at det er seks forskjellige søkefaner? Legacy har flere innebygde søk for å gjøre livet enklere.

Fane 1 – Søke etter eksempel
Dette er et enkelt utfyllingsskjema.

Jeg ser etter alle mannlige Glaentzers hvis fornavn starter med B, som ble født før 1880 i Köln (jeg har ikke typen resten av stedet)

Tab 2 – Detaljert søk
Dette er søkefanen som folk flest går til når de søker. En ting som mange mennesker ikke skjønner er at du kan ha så mange søkekriterier du vil ha, ikke bare de tre som er på skjermen. Trikset er å gjøre ditt første søk ved hjelp av de tre søkekriteriene og deretter Opprett liste. Endre deretter søkekriteriene til de neste tre, men denne gangen velger du KUN SØK SØKLISTE. Du kan gjøre dette så mange ganger som du trenger. Denne multi-tiered søk er veldig kraftig. Jeg ser etter alle Glaentzer som var født i Tyskland og er også på Tag 9.

Tab 3 – Diverse
Dette er en morsom. Det finnes mange flotte søk her. Her gjør jeg et enkelt søk etter alle i min fil som har en ukjent ektefelle.

Tab 4 – Manglende kilder
Dette er en skummell kategori. Alle vet hvor viktig det er å ha en kilde for hvert faktum i filen din. Denne kategorien hjelper deg med å gjøre det. Jeg søker etter alle som ikke har kilden til forholdet til far og / eller forholdet til mor (disse er to veldig oversett kildefelt). Legg merke til de to alternativene øverst, Alt og Alt, samt de to nederst ALL eller EN.

Tab 5 – Manglende informasjon
Denne kategorien er ikke så skummel som tab 4. Her søker jeg etter manglende fødsels-, ekteskaps- og dødsdager. Hvorfor? Så jeg kan gå tilbake og anslå disse datoene basert på informasjonen jeg har. Det er alltid godt å estimere datoene slik at du kan gjøre bedre søk på repository nettsteder. Det hjelper deg også å rulle folk inn og ut når du prøver å finne ut hvem som kan være foreldrene til hvem og om du har å gjøre med en person eller to personer med samme navn (det handler om tidslinjer). Igjen, legg merke til de to alternativene nederst ALL eller EN.

Tab 6 – Census List
Dette er en flott måte å systematisk gå gjennom filen din og fylle opp folketelling informasjon. Statussen av Mississippi gjennomførte en statlig folketelling i 1866. Jeg ser etter alle i min fil som levde i 1866 og burde ha bodd i delstaten Mississippi, slik at jeg kan sjekke for å se om de vises i denne folketellingen. Jeg vil også ekskludere noen som jeg allerede har registrert en 1866-folketelling for (Legacy ser på hendelser og kilder for å finne ut dette). Det er kryssboksene for å begrense søket videre, men jeg kommer til å forlate det slik.

Legg merke til at ALLE av kategoriene gir deg mulighet til å legge til søkelisten din og alt annet enn Misc. Søk vil også gi deg mulighet til å søke bare den gjeldende søkelisten, noe som betyr at du kan bytte frem og tilbake mellom kategoriene og blande og matche søkene dine.